A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заболоттівська громада
Волинська область, Ковельський район

ГУ ДПС у Волинській області інформує

Якщо не анулюється реєстрація платника ПДВ, то чи потрібно буде нараховувати «умовні» податкові зобов’язання з ПДВ по активах, що були придбані з ПДВ, а реалізовані у період застосування єдиного податку за ставкою 2%?

Головне управління ДПС у Волинській області наголошує, що після завершення застосування спрощеної системи оподаткування при відновленні правил нарахування та сплати ПДВ платник ПДВ у податковій звітності за перший звітний період відповідно до пункту 198.5 статті 198 Кодексу повинен нарахувати податкові зобов’язання на вартість товарів, послуг, необоротних активів використаних (поставлених, реалізованих) в не оподатковуваних операціях (реалізованих в період дії воєнного, надзвичайного стану), суми податку по яких були включені до складу податкового кредиту на дату переходу на спрощену систему оподаткування за ставкою 2 відсотка:

09:10 06.04.2022

Які особливості оподаткування доходів платника податку – спеціаліста резидента Дія Сіті, що виплачуються на його користь у вигляді заробітної плати, винагороди за гіг-контрактом, чи авторської винагороди?

Доходи платника податку – спеціаліста резидента Дія Сіті, що виплачуються на його користь резидентом Дія Сіті у вигляді заробітної плати; винагороди за гіг-контрактом, у тому числі винагороди за створення та перехід прав на твори, створені за замовленням; авторської винагороди за створення службового твору та перехід прав на службові твори, оподатковуються податком на доходи фізичних осіб за ставкою 5 відсотків.

10:19 04.04.2022

Чи має право скористатися податковою знижкою за іпотечним кредитуванням один із членів подружжя за вибором, коли об’єкт іпотеки знаходиться у спільній власності?

Право включити до складу податкової знижки частину суми процентів за користування іпотечним житловим кредитом має той член подружжя, який є позичальником такого кредиту.

10:18 04.04.2022

На період дії правового режиму воєнного стану певні операції не вважаються реалізацією пального

Головне управління ДПС у Волинській області звертає увагу, що  на період  дії правового режиму воєнного стану, надзвичайного стану  не вважаються реалізацією пального, зокрема:

10:09 29.03.2022

За порушення порядку нарахування та сплати ЄСВ штрафні санкції та пеня не застосовуються

Тимчасово, на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану та протягом трьох місяців після припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану, штрафні санкції, визначені частиною одинадцятою ст. 25 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі: Закону № 2464), не застосовуються, - наголошують в Головному управлінні  ДПС у Волинській області.

10:08 29.03.2022

Інформація щодо платників податків, які мають податковий борг оприлюднюється на офіційному вебпорталі ДПС

Головне управління ДПС у Волинській області інформує, що на офіційному вебпорталі ДПС (https://tax.gov.ua) оприлюднюється інформація про суб’єктів господарювання, які мають податковий борг, з якою можна ознайомитись за посиланням: Головна/Відкриті дані/Інформація про суб’єктів господарювання, які мають податковий борг.

09:27 02.09.2021

В одноразовій добровільній декларації не відображається інформація про джерела одержання об’єктів декларування

В Декларації не зазначається інформація про джерела одержання (набуття) декларантом об’єктів декларування, інформують в Головному управління ДПС у Волинській області.  В той же час в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації відображається наступна інформація:

09:33 31.08.2021

Податковою вимогою податкова служба повідомляє платників податків про наявність суми податкового боргу

Головне управління ДПС у Волинській області повідомляє, що податкова вимога надсилається не раніше першого робочого дня після закінчення граничного строку сплати суми грошового зобов’язання.

10:18 30.08.2021

Чи необхідно повідомляти контролюючі органи за неосновним місцем обліку про внесення змін до облікових даних?

У разі виникнення змін у даних або внесення змін до документів, що подаються для взяття на облік згідно з главою 6 розд. ІІ Податкового кодексу України, крім змін, які вносяться до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань та змін, про які платник податків повідомив за основним місцем обліку, платник податків зобов’язаний подати контролюючому органу, в якому він обліковується (за неосновним місцем обліку), уточнені документи протягом 10 календарних днів з дня внесення змін до зазначених документів.

09:43 19.08.2021

Для отримання реєстраційного номера необхідно подати заяву за ф. № 1 ДР

Фізична особа незалежно від віку, яка не включена до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (далі – Державний реєстр), зобов’язана особисто або через представника подати до контролюючого органу облікову картку фізичної особи – платника податків за ф. № 1ДР та пред’явити документ, що посвідчує особу, який містить необхідні для реєстрації реквізити (прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату народження, місце народження, місце проживання, громадянство).

10:06 17.08.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь