A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заболоттівська громада
Волинська область, Ковельський район

На Волині програмні РРО стали більш популярними, ніж класична касова техніка

Дата: 16.08.2023 14:17
Кількість переглядів: 78

Представники бізнесу Волині надають перевагу програмним реєстраторам розрахункових операцій. Зокрема, за останніми даними в області платники податків  використовують понад 7,7 тисячі програмних РРО. Водночас у господарюючих суб’єктів Волині працює понад 5,2 тисячі одиниць класичної касової техніки.

Серед підстав зростання попиту на більш сучасні ПРРО - зручний формат проведення готівкових розрахунків та ведення обліку. Легально та легко вести бізнес теж  краще з ПРРО, - пояснюють у Головному управлінні  ДПС у Волинській області.

Відтак сучасні рішення обліку готівкових розрахунків, зокрема пропоновані ДПС, дедалі більше цікавлять представників бізнесу. Лише минулого тижня в області зареєстровано 121 програмний РРО.  

Щоб переконати представників підприємництва працювати у правовому полі та  запобігти застосуванню штрафних санкцій  із 1 жовтня 2023 року, в області працюють робочі групи з фахівців ГУ ДПС у Волинській області та державних податкових інспекцій, представники яких активно інформують підприємців про законодавчі вимоги до використання РРО/ПРРО.

Індивідуальні консультації та практичну допомогу щодо налаштування ПРРО надають у кожній податковій інспекції Волині.

Звертаємо увагу, що з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення податківцями факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції. Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі.

Із переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, можна ознайомитися на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.

Нагадаємо, що   Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Сектор інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Волинській області. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь