A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заболоттівська громада
Волинська область, Ковельський район

Новини

Дата: від до Скинути

Концерт "Музичне мистецтво Білорусі - класичне, сучасне, народне"

Концерт "Музичне мистецтво Білорусі - класичне, сучасне, народне"

            14 грудня 2018 року у залі Заболоттівського будинку культури панувала неймовірна атмосфера. Причиною тому, було проведення концерту "Музичне мистецтво Білорусі - класичне, сучасне, народне". Цей захід проходив у рамках проекту "Від пізнання культури сусіднього народу - до зміцнення партнерства і взаєморозуміння", який упроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми Територіального співробітництва країн Східного партнерства "Білорусь-Україна".                44 вихованця та викладача Дивінської дитячої школи мистецтв завітали до України, аби ознайомити жителів Заболоттівської громади з музичною культурою Республіки Білорусь. Джерела фольклорного, сучасного та класичного мистецтва Білорусі є справді нескінченними. Програма концерту була дуже насиченою та включала в себе 26 виступів. Серед них були вокальні, інструментальні та хореографічні номери.                Учасники чудово співали, танцювали, грали на різних музичних інструментах, таких як балалайка, скрипка, цимбали, фортепіано та акордеон. Виступ ансамблю ложкарів, змусив глядачів піднятися зі своїх місць у запальному танку.                Глядачів вразило різноманіття концертних костюмів, частину яких, було придбано у рамках проекту. Великою та приємною несподіванкою, став виступ популярної співачки, учасниці конкурсу «Ти - супер» Віри Ярошик. Україномовна пісня «Обійми»з репертуару рок-групи «Океан Ельзи» розчулила глядачів до сліз. А їх цього вечора, було чимало. Близько 200 людей прийшло у будинок культури, аби насолодитися чудовим концертом. Цей захід став знаковою подією для обох прикордонних громад, яка ще більше зблизила та дала можливість українцям познайомитися з багатогранністю білоруського мистецтва.                Також, цей концерт сприяв визначенню подальших кроків у розвитку співпраці між двома прикордонними громадами у сфері культури.

15:38 21.12.2018

Проект Плану розвитку прикордонної співпраці у галузі культури між Ратнівським районом Волинської області (Україна) і Кобринським районом Брестської області (Республіка Білорусь) до 2022 року.

Проект Плану розвитку прикордонної співпраці у галузі культури між Ратнівським районом Волинської області (Україна) і Кобринським районом Брестської області (Республіка Білорусь) до 2022 року.

       Пропонуємо Вашій увазі проект Плану розвитку прикордонної співпраці у галузі культури між Ратнівським районом Волинської області (Україна) і Кобринським районом Брестської області (Республіка Білорусь) до 2022 року.         

20:24 13.11.2018

Просимо переглянути промо-ролик по проекту "Від пізнання культури сусіднього народу - до зміцнення партнерства і взаєморозуміння" в рамках Програми Територіального співробітництва країн Східного партнерства

Просимо переглянути промо-ролик по проекту "Від пізнання культури сусіднього народу - до зміцнення партнерства і взаєморозуміння" в рамках Програми Територіального співробітництва країн Східного партнерства

        Аби забезпечити широкий доступ місцевого населення до інформації про проект, а також про підтримку Європейського союзу, яку він надає для вирішення актуальних проблем регіонального соціально-економічного та культурного розвитку, командою проекту було підготовлено та знято відео, яке транслюватиметься на теренах регіонального телебачення.

16:48 26.10.2018

Молодіжний інтеграційний табір проекту «Від пізнання культури сусіднього народу - до зміцнення партнерства і взаєморозуміння»

Молодіжний інтеграційний табір проекту «Від пізнання культури сусіднього народу - до зміцнення партнерства і взаєморозуміння»

      «Однакові в культурних відмінностях» - саме під таким гаслом з 13 по 22 серпня 2018 року проходив молодіжний інтеграційний табір проекту «Від пізнання культури сусіднього народу - до зміцнення партнерства і взаєморозуміння», який упроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми Територіального співробітництва країн Східного партнерства "Білорусь-Україна".       Цей захід проходив на території Волинського обласного санаторію «Лісова пісня», який розташований на мальовничому березі озера Пісочне. Українські та білоруські школярі разом з педагогами мали змогу насолодитися неповторними краєвидами Волині, відпочити і, водночас, реалізувати основні цілі інтеграційного табору, а саме - розширити знання про власну культуру та культуру сусідньої держави, налагодити взаєморозуміння та поглибити дружні зв’язки серед молоді.       Для учасників табору була розроблена цікава та насичена програма.      Перший день молодіжного табору розпочався з проведення організаційний заходів та поселення білоруської та української молоді у надзвичайно затишні номери санаторно-курортного комплексу. На пляжі Колиба відбувся вечір знайомств під назвою «Поліське багаття».       Наступного дня діти взяли участь в екскурсії «П’ять озер» та відвідали музей фауни у Шацькому лісовому коледжі.       Кожний день був сповнений цікавими подіями, спортивними змаганнями, пікніками та дискотеками. Молодь отримала неймовірні враження та емоції.       Впродовж усього терміну табору відбувалися вечори представлення української та білоруської культури, які готувалися молоддю обох країн. Саме такі вечори сприяли розвитку творчих здібностей школярів України та Білорусії та сформували естетичні смаки через презентацію кращих надбань національних культур.      Сподіваємося, що молодіжний інтеграційний табір став приємним відкриттям для усіх учасників та можливістю зустріти нових друзів! Ми ж зичимо дітям, аби подібні пригоди стали лише початком по-справжньому цікавого та насичено радісними подіями життя!  

15:43 06.09.2018

МИСТЕЦТВО БЕЗ КОРДОНІВ: ПРЕДСТАВНИКИ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД УКРАІНИ ТА БІЛОРУСІ ВРАЗИЛИ СПІЛЬНИМ КОНЦЕРТОМ

МИСТЕЦТВО БЕЗ КОРДОНІВ: ПРЕДСТАВНИКИ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД УКРАІНИ ТА БІЛОРУСІ ВРАЗИЛИ СПІЛЬНИМ КОНЦЕРТОМ

       До дня визволення міста Дівін (Республіка Білорусь), представники територіальний громад України та Білорусі підготували незвичайний концерт, який вразив присутніх багатством та різноманітністю виконання класичних та сучасних творів. Впродовж майже двох годин зі сцени звучали пісні та віршовані композиції мовами двох сусідніх народів, які прагнуть добросусідства та партнерства. Спільний мистецький захід став можливим завдяки реалізації проекту « Від пізнання культури сусіднього народу – до зміцнення партнерства і взаєморозуміння», який впроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми Територіального співробітництва країн Східного партнерства «Білорусь-Україна».       Світлана Куцевич, консультант проекту з білоруської сторони розповіла, що під час підготовки концерту було опрацьовано велику кількість матеріалів, проте ця була дуже цікавою. « Цей концерт був міжнародним, тому я дуже хвилювалась, як співпрацюватиму з українською ведучою та дитячим колективом із села Заліси Ратнівського району. Проте все відбулося на позитиві, адже у наших культурах багато спільного. Ми намагались бути креативними, щоб донести щось незвичайне від нас і повчитись у вас. Приємно було спостерігати, що глядачі сприймали нас на одній хвилі, затамувавши подих».       Музичний колектив із села Заліси виступив на концерті в яскравих народних костюмах, які було придбано саме за кошти проекту. У планах – придбання національних костюмів і для учасників з Білорусі.       Враженнями від побаченого поділилася і координатор проекту з української сторони – Наталія Кролік: «Сьогодні органічно переплелися і сучасне і вшанування тих, хто поліг у часи другої світової війни. З уст учасників з обох сторін ми почули і народну творчість і мистецтво нинішнє. Березперечно, такий діалог дуже важливий. Цей проект є цінний тим, що він не лише розкриває духовний світ та культуру обох наших народів, які межують через кордон. Саме завдяки проекту є можливість напрацювати подальші спільні ініціативи, які можна було б впровадити в рамках програми Польща Білорусь Україна 2014-2020».  

13:06 28.08.2018

Початок ремонту БК с. Заліси

Початок ремонту БК с. Заліси

       Днями розпочато проведення капітального ремонту будинку культури села Заліси в рамках проекту "Від пізнання культури сусіднього народу - до зміцнення партнерства і взаєморозуміння", який упроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми Територіального співробітництва країн Східного партнерства "Білорусь-Україна". 

08:25 19.08.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь