A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заболоттівська громада
Волинська область, Ковельський район

МИСТЕЦТВО БЕЗ КОРДОНІВ: ПРЕДСТАВНИКИ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД УКРАІНИ ТА БІЛОРУСІ ВРАЗИЛИ СПІЛЬНИМ КОНЦЕРТОМ

Дата: 28.08.2018 13:06
Кількість переглядів: 1037

Фото без опису       До дня визволення міста Дівін (Республіка Білорусь), представники територіальний громад України та Білорусі підготували незвичайний концерт, який вразив присутніх багатством та різноманітністю виконання класичних та сучасних творів. Впродовж майже двох годин зі сцени звучали пісні та віршовані композиції мовами двох сусідніх народів, які прагнуть добросусідства та партнерства. Спільний мистецький захід став можливим завдяки реалізації проекту « Від пізнання культури сусіднього народу – до зміцнення партнерства і взаєморозуміння», який впроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми Територіального співробітництва країн Східного партнерства «Білорусь-Україна».
      Світлана Куцевич, консультант проекту з білоруської сторони розповіла, що під час підготовки концерту було опрацьовано велику кількість матеріалів, проте ця була дуже цікавою. « Цей концерт був міжнародним, тому я дуже хвилювалась, як співпрацюватиму з українською ведучою та дитячим колективом із села Заліси Ратнівського району. Проте все відбулося на позитиві, адже у наших культурах багато спільного. Ми намагались бути креативними, щоб донести щось незвичайне від нас і повчитись у вас. Приємно було спостерігати, що глядачі сприймали нас на одній хвилі, затамувавши подих».
      Музичний колектив із села Заліси виступив на концерті в яскравих народних костюмах, які було придбано саме за кошти проекту. У планах – придбання національних костюмів і для учасників з Білорусі.
      Враженнями від побаченого поділилася і координатор проекту з української сторони – Наталія Кролік: «Сьогодні органічно переплелися і сучасне і вшанування тих, хто поліг у часи другої світової війни. З уст учасників з обох сторін ми почули і народну творчість і мистецтво нинішнє. Березперечно, такий діалог дуже важливий. Цей проект є цінний тим, що він не лише розкриває духовний світ та культуру обох наших народів, які межують через кордон. Саме завдяки проекту є можливість напрацювати подальші спільні ініціативи, які можна було б впровадити в рамках програми Польща Білорусь Україна 2014-2020».

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь