A A A K K K
для людей із порушенням зору
Заболоттівська громада
Волинська область, Ковельський район

На території Заболоттівської селищної ради у селі Заліси стартує проект міжнародної технічної допомоги

Дата: 05.12.2017 12:54
Кількість переглядів: 1434

Фото без опису

            29 листопада у Пущі-Водиця (Київ) відбулося підписання грантового контракту на реалізацію проекту «Від пізнання культури сусіднього народу – до зміцнення партнерства і взаєморозуміння», який упроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програм територіального співробітництва Східного партнерства, Програми прикордонного співробітництва Білорусь-Україна, і управляється Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

            З метою активізації українсько-білоруської співпраці територіальні громади українського села Заліси та білоруського населеного пункту Дивин, які розташовані приблизно за 10 км від державного кордону, ініціювали упровадження цього проекту. При цьому вони виходили з переконання, що саме культура є одним з найбільш важливих засобів гуманізації суспільства та зближення людей через пізнання різноманіття та багатства  традицій і культурної спадщини обох слов’янських народів.

       Проектом передбачено низку заходів культурного обміну: концертні програми, фестивалі українського та білоруського фольклору, майстер-клас, які сприятимуть ліквідації негативних стереотипів та упереджень, зміцненню добросусідських відносин і партнерства. Окремий блок заходів спрямований на підвищення інституційної спроможності територіальних громад: конференції, ознайомлювальна поїздка, дискусійна панель, план розвитку прикордонного співробітництва в сфері культури між Ратнівським районом Волинської області та Кобринським районом Брестської області на період до 2022 року. У рамках проекту заплановано проведення інтеграційного табору для школярів. Крім цього, проект включає малий інфраструктурний компонент, зокрема ремонт будинку культури на українській стороні, а також поповнення книжкового фонду бібліотек, придбання технічних засобів, стільців, завіси для будинку культури с. Заліси, концертних костюмів. Окремі заходи пов’язані з забезпеченням промоції та візуалізації проекту. Вибір заходів продиктований бажанням представити багатогранність національних культур, забезпечити широку участь усіх цільових груп, а також досягти чіткого транскордонного ефекту.

            Крім цього, здійснення проекту дозволить партнерам апробувати алгоритм спільної роботи, який у подальшому буде використаний для реалізації нових спільних ініціатив в інших сферах, що сприятиме досягненню загальної мети проекту - зробити внесок у сталий економічний та соціально-культурний розвиток територіальних громад українсько-білоруського прикордоння.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь